Heeft u interesse in onze diensten?

Sleutel tot succes

Z

Kwaliteit

Snelle service

Mechanische ventilatie unit

Een mechanische ventilatie unit zorgt ervoor dat u altijd frisse, gezonde lucht in huis heeft. Zo’n mechanisch ventilatiesysteem wordt meestal in uw badkamer, toilet en/of keuken geïnstalleerd. Bo-Air levert en installeert uw mechanische ventilatie unit op professionele wijze. Hierbij hoort natuurlijk ook deskundig advies en een vriendelijke service. Een mechanisch ventilatiesysteem is gezonder dan natuurlijke ventilatie. Een voorwaarde voor schone lucht via een mechanische ventilatie unit is wel dat het systeem goed is aangelegd en goed wordt onderhouden, maar daar hoeft u zich bij Bo-Air geen zorgen over te maken.

Een mechanische ventilatie unit laten plaatsen door Bo-Air

Laat een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen door Bo-Air en geniet binnen de kortste keren van schone lucht in uw huis. In de lucht om ons heen zweven talloze ongezonde deeltjes, bacteriën, fijnstofdeeltjes en chemische stoffen. Als wij deze inademen kan dat vervelende gevolgen hebben zoals astma en andere problemen in de luchtwegen. Ook kan niet geventileerde lucht zorgen voor vermoeidheid en hoofdpijn. In een slecht geventileerde ruimte kunt u zich dus ongezond en niet productief voelen. Een goed mechanisch ventilatiesysteem kan deze klachten sterk verminderen en in veel gevallen zelfs helemaal verhelpen. Andere voordelen van Mechanische ventilatie zijn:

 • Er ontstaat minder snel tocht;
 • Verse lucht is gegarandeerd;
 • Afgevoerde warmte wordt gemakkelijk teruggewonnen.

WTW systeem

Met een WTW (warmte terug winning) systeem kunt u flink besparen op uw energierekening. Een WTW systeem is in wezen niets anders dan een warmtewisselaar die gebruikmaakt van temperatuur. Bij WTW ventilatiesystemen wordt de koude buitenlucht opgewarmd en de warme binnenlucht gekoeld. Door middel van ventilatiesystemen kunt u de lucht in uw gebouw gezond, fris en schoon houden. Ongezonde lucht kan vervelende gevolgen hebben voor uw gezondheid. In verontreinigde lucht zweven fijnstofdeeltjes, bacteriën en chemische stoffen, die ervoor kunnen zorgen dat u last krijgt van uw luchtwegen. Ook resulteert dit vaak in klachten als hoofdpijn en moeheid. Bij de aanschaf van ventilatiesystemen kan dit probleem in de meeste gevallen volledig worden opgelost. Een goed voorbeeld van ventilatiesystemen is het WTW systeem.

Voordelen van een WTW-systeem

Een ventilatiesysteem als een WTW systeem heeft een aantal belangrijke voordelen. Buiten de schone lucht die u na aanschaf kunt inademen zijn deze aspecten van een WTW systeem ook erg prettig om te weten:

 • Onaangename geurtjes verdwijnen snel door de constante verversing van lucht;
 • Goede ventilatie door alle ruimtes;
 • Hoog rendement;
 • De EPN Normering wordt verlaagd;
 • Kostenbesparing op uw energierekening.
 • Hoog comfort.

BO-AIR biedt u verschillende modellen aan:

 • Ecovent SU (200 – 1600 m3/h);
 • Ecovent PRO met bedieningspaneel (1000 – 1500 m3/h);
 • Warmtewiel

De Ecovent SU heeft een compacte samenstelling en is zowel geschikt voor binnen als buiten. De Ecovent SU heeft een hoge externe druk, een laag geluidsniveau en energiezuinige ventilatoren. Een vrij programmeerbare regelaar is mogelijk. Dit ventilatiesysteem is duidelijk en gebruiksvriendelijk.

De Ecovent PRO heeft eveneens een hoog rendement en heeft een flexibel ontwerp. Het systeem is leverbaar in zowel een linkse als rechtse uitvoering. Ook de Ecovent PRO is zowel binnen als buiten te monteren. Er is een mogelijkheid om te variëren in een aanzuig- en uitblaaspositie. Daarnaast heeft hij afsluitbare inspectiedeuren.

Bestel vandaag nog bij Bo-Air

Bestel uw WTW-ventilatiesysteem en profiteer van de uitstekende service van Bo-Air. Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 0416387250.

Gerelateerde pagina’s:

Neem vrijblijvend contact met ons op.