Heeft u interesse in onze diensten?

Warmte terugwininstallatie kopen

Met een warmteterugwinningssysteem bespaart u energie en dus kosten. Goede ventilatie zorgt ervoor dat bacteriën, schadelijke fijnstofdeeltjes en chemische stoffen uit de lucht worden gefilterd. Deze vervuilde lucht kan hoofdpijn, vermoeidheid en astmatische problemen veroorzaken. Daarnaast is er kans op vochtplekken en zelfs schimmel en er kan schade aan machines, kozijnen en meubelen worden toegebracht. De vervuilde lucht wordt mechanisch afgevoerd en vervangen voor schone buitenlucht. De warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de verse lucht van buiten te verwarmen. Op deze wijze ontstaat er een constante binnentemperatuur en is er altijd schone lucht om in te ademen. Door het gebruik van een warmteterugwinning of WTW ventilatie wordt energie bespaard en gaat er geen warmte verloren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en het is bovendien milieuvriendelijk. Met een WTW ventilatie systeem is het mogelijk om naast verwarmen ook te koelen, door het gebruik van bijvoorbeeld een airconditioning.

Bel: 0416 387250Contactformulier

De voordelen van een WTW installatie

Een warmte terugwininstallatie kopen heeft dus allerlei voordelen. Naast de ventilatie waardoor het binnenklimaat meer aangenaam en gezonder wordt, zorgt het warmteterugwinningssysteem voor een energiezuinige manier van verwarmen en koelen. Daarnaast heeft de WTW kast hoog rendement kruisstroom van meer dan 90% en is de aanloopstroom lager dan de nominaalstroom. De inbouwhoogte van een warmte terugwin unit is zeer gering en kost niet meer ruimte dan 395 mm. De WTW kast is standaard uitgerust met een MOD-bus aansluiting, waardoor het geluidsniveau van de WTW unit laag is. Bovenop al die voordelen zorgt het kopen van een warmte terugwininstallatie voor een enorme besparing op de kosten van uw energierekening en hiermee verkleint u eveneens uw ecologische voetafdruk.

Ecovent ALFA RO

BO-AIR is dé leverancier van luchtbehandelingskasten en ventilatieoplossingen uit Noord-Brabant. Puttend uit brede kennis en ervaring staan wij voor u klaar om u te ondersteunen. Iedere offerte die wij uitbrengen krijgt van ons de volle aandacht. Grote of kleine projecten, nieuwbouw en renovatie, projecten in iedere branche. Het ontwerp en ons advies zal per project verschillen. In een nieuwbouw project zal het eenvoudig zijn de kanalen boven het plafond te plaatsen, maar bij renovatie is dit soms niet mogelijk. Dan zullen wij adviseren de kanalen onder het plafond te maken of zelfs te kiezen voor decentrale ventilatie. Iedere branche vraagt om een andere aanpak. De afvoer van bacteriën en nare luchtjes zal belangrijk zijn in ieder horeca bedrijf, zoals een hotel, restaurant of café. Ook in een sportcentrum zoals een fitnesscentrum, karate dojo, gymzaal of andere sportruimte is het belangrijk dat de lucht zorgvuldig gezuiverd wordt. Bij warmte terugwin ventilatie in een kantoor, bioscoop of scholen is het klimaat van groot belang. Wij hebben ervaring met het adviseren, ontwerpen, installeren en ingebruikstellen van WTW ventilatie met warmtepomp of warmteterugwinning in ziekenhuis, zwembad, industrie of scheepvaart. BO-AIR zorgt voor advies, begeleiding en nazorg van ieder project.

Overal in Nederland snel geleverd

BO-AIR is gevestigd in Noord-Brabant, maar zorgt door geheel Nederland voor snelle levering en uitstekende service. Elders in de markt geldt een levertijd van minimaal 6 weken, maar door de nauwe samenwerking met onze leveranciers zijn wij in staat om binnen circa 4 weken te leveren. Wij waren betrokken bij prachtige projecten in steden als:

  • 's-Hertogenbosch (Den Bosch)
  • Breda
  • Eindhoven
  • Nijmegen
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Venlo
  • Weert

Naast snelle levering en een zorgvuldige ondersteuning van ieder project zorgen wij ook voor het onderhoud van uw warmteterugwinningssysteem en luchtbehandeling. Met een onderhoudscontract bespaart u op onnodige en onverwachte kosten. BO-AIR regelt het periodieke onderhoud en zorgt door eventueel versleten onderdelen te vervangen dat uw WTW unit bedrijfszeker blijft werken.