Heeft u interesse in onze diensten?

LBK met warmtewiel

Een Luchtbehandelingskast of LBK met warmtewiel zorgt ervoor dat in een goed geventileerde ruimte minder mechanische opwarming nodig is voor een aangenaam klimaat. In een LBK met warmtewiel zit een aluminium wiel met lamellen die snel warmte absorberen en afgeven aan de frisse lucht. De luchtafvoer en -toevoer zitten vlak naast elkaar in de luchtbehandelingskast. Het wiel draait voortdurend rond en gebruikt de warmte uit afgevoerde lucht om de frisse lucht die naar binnen wordt geblazen op te warmen. Deze energiebesparing kan een indrukwekkend rendement opleveren van maar liefst 80%. Bo-Air is dé specialist in luchtbehandelingskasten. Een LBK met warmtewiel bij ons kopen garandeert hoge kwaliteit, persoonlijke service, scherpe prijzen en snelle levering.

Bel: 0416 387250Contactformulier

Verschillende typen

Als deskundig leverancier hebben wij gezorgd dat ons brede assortiment luchtbehandelingskasten bevat voor iedere situatie en elk project. Een luchtbehandelingskast met warmtewiel is in staat naast warmte ook vocht terug te winnen. Dit in tegenstelling tot een platenwisselaar, waarbij enkel warmte wordt terug gewonnen. Er zijn verschillende soorten warmtewielen. Bo-Air legt u graag uit welke verschillende typen er zijn, en bij welke situaties deze het beste passen.

LBK met warmtewiel Ecovent ALFA RO HP

LBK met condensatiewiel

Bij een LBK met condensatiewiel is de temperatuur het belangrijkst. Deze luchtbehandelingskast laat voelen dat warmteterugwinning een specialiteit is. Luchtvochtigheid is hieraan ondergeschikt in het geval van een LBK met condensatiewiel.

LBK met sorptiewiel

Gaat u voor optimale luchtvochtigheid, dan heeft u baat bij een LBK met sorptiewiel. In de winter wint de luchtbehandelingskast gemakkelijk vocht terug en houdt het vocht buiten in de zomer. In koude maanden zorgt een LBK met sorptiewiel dat de lucht niet droog wordt. En in de warme maanden wordt het juist minder snel vochtig. Het sorptiewiel zorgt bovendien voor de grootste energiebesparing van de drie mogelijkheden.

LBK met enthalpiewiel

Zowel warmte als vocht terugwinnen kan met een LBK met enthalpiewiel. Deze gebalanceerde mogelijkheid zorgt voor uitstekende warmte- en vocht terugwinning. Eigenlijk is een LBK met enthalpiewiel een combinatie van een luchtbehandelingskast met condensatie- en sorptiewiel. De gulden middenweg, zo te zeggen.

LBK met hygroscopisch warmtewiel

Met een LBK met hygroscopisch warmtewiel kan ook vocht worden uitgewisseld. Hiervan is het voordeel dat in de winter de koude, droge lucht die van buiten komt niet of veel minder bevochtigd dient te worden. Door het roterende wiel wordt krijgt de toe te voeren lucht voldoende vocht overgedragen uit de af te voeren lucht. Dit systeem wordt vaak bij scholen toegepast omdat leerlingen veel vocht uitademen wat in de omgevingslucht wordt opgenomen. Omdat er minder mechanisch bevochtigd hoeft te worden, wordt het systeem hierdoor nog duurzamer.

In de spotlight: Ecovent RO

De Ecovent Alfa RO XL is een LBK met warmtewiel die leverbaar is met drie verschillende typen warmtewielen. De luchtbehandelingskast is geschikt voor zowel binnen- als buitenopstelling. De zeer toegankelijke kast is met gemak bereikbaar voor service en biedt dubbele bescherming tegen corrosie. Het AIRgenio touchscreen display maakt bediening eenvoudig en intuïtief. De Ecovent RO is instelbaar op constant volume en druk en kan ook werken op basis van CO2-, hygrostaat- en luchtkwaliteit sensor. Uitgerust met nachtventilatie, boostmode en brandmeld contact is deze luchtbehandelingskast wel een heel complete ventilatie oplossing. Bo-Air levert de Ecovent RO volledig plug & play.

Snelle levering en persoonlijke service

Wanneer u een luchtbehandelingskast bestelt bij Bo-Air, kunt u optimaal profiteren van onze snelle levering. Elders in de markt geldt een periode van 6 weken als levertijd op de meeste luchtbehandelingskasten. Bo-Air zorgt voor levering bínnen 4 weken. Naast de snelheid van leveringen kunt u ook rekenen op persoonlijke service van onze deskundige medewerkers. Heeft u vragen, bent u op zoek naar advies of een offerte op maat? Neem telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het handige contactformulier op deze website.