Heeft u interesse in onze diensten?

Klimaatbeheersing voor zwembaden

Klimaatbeheersing in een binnenbad is van groot belang. In een overdekt zwembad is het door de grote hoeveelheid water en de warmte vaak langdurig vochtig. Door de luchtkwaliteit en het binnenklimaat te beheersen, wordt voor een aangename en hygiënische plek voor de gebruikers gezorgd. Bovendien zorgt het juiste klimaat ervoor dat het gebouw waarin het bad zich bevindt en de inventaris minder wordt aangetast en langer meegaan. Een goede manier om de klimaatbeheersing in een zwembad te regelen, is door het gebruik van een speciale luchtontvochtiger voor het zwembad. Lees hier meer over het belang van klimaatbeheersing voor zwembaden en vraag direct een offerte aan voor een ontvochtiger.

Bel: 0416 387250Contactformulier

Waarom is een luchtontvochtiger voor een zwembad belangrijk?

De luchtkwaliteit bepaalt voor een groot deel of een ruimte prettig is om in te verblijven, zowel in publieke baden als in privé baden. De klimaatbeheersing in een binnenbad is belangrijk om deze luchtkwaliteit op peil te houden. Is de kwaliteit niet goed, dan zal een bezoeker van het publieke zwembad wellicht besluiten om niet meer terug te komen en dat kan klanten kosten. Met behulp van de juiste luchtontvochtiger voor het zwembad wordt voorkomen dat er een opeenhoping van vocht ontstaat. Ook wordt zo de luchtkwaliteit op het juiste niveau gehouden. Daarnaast voorkomt het systeem dat schimmels en bacteriën zich kunnen nestelen, dat de ruimtes muf gaan ruiken en dat er houtrot optreedt.

Aquaflex BTL

Klimaatbeheersing voor zwembaden door Bo-Air

Bo-Air is leverancier van klimaatbeheersing voor zwembaden. De Aquaflex BTL bijvoorbeeld, is een energiezuinige luchtbehandelingskast die werkt als ontvochtiger in het zwembad en zorgt voor een perfect binnenklimaat. Het klimaat van het binnenbad wordt geregeld door een hoog rendement warmte-terugwin-wisselaar. De wisselaar zorgt ervoor dat een groot deel van de warmte van de afgevoerde lucht wordt teruggewonnen en aan de aangevoerde verse buitenlucht wordt toegevoegd. Deze luchtontvochtiger voor het zwembad heeft een ingebouwde naverwarmer die de aangevoerde lucht kan verwarmen voor een aangename binnentemperatuur.

Kenmerken van een goede ontvochtiger voor het zwembad

Bovenstaand systeem voor klimaatbeheersing voor binnenbaden bestaat uit koudebrugvrije panelen en profielen, die zijn afgewerkt met een hoogwaardige coating. De ventilatoren en warmtewisselaars zijn om corrosie te voorkomen en een lange levensduur te garanderen eveneens voorzien van een coating. De luchtontvochtiger is zo ingeregeld, dat deze op een duurzame manier werkt en tegelijkertijd zorgt voor het ideale binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid en temperatuur. De unit is flexibel inzetbaar en zowel binnen als buiten te plaatsen.

Toepassingen van een luchtontvochtiger voor het zwembad

De Aquaflex BTL is leverbaar in diverse uitvoeringen en kan naar wens worden aangepast aan de situatie. Het systeem kan zowel in particuliere als publieke baden worden toegepast. Bo-Air heeft als leverancier van klimaatbeheersing voor binnenbaden al vele jaren ervaring, met name op het gebied van ventilatiesystemen voor zwembaden. Onze units hangen reeds in binnenbaden door het hele land, waaronder in zwembaden in:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Eindhoven
  • Nijmegen
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Venlo
  • Weert

De prijs van een ontvochtiger voor het zwembad is afhankelijk van de uitvoering die wordt gekozen. Vraag daarom eenvoudig via de website een offerte aan om een gepersonaliseerde prijs voor klimaatbeheersing van het zwembad te ontvangen. Naast de levering van klimaatbeheersing voor zwembaden kunnen we uiteraard ook zorgdragen voor ontwerp, advies en ondersteuning in het installatieproces.